Νέα

Η Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, Δίκτυο Σχολών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 21 Μαρτίου 2024 συμμετέχει και στηρίζει ενεργά  τον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων».

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού (Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων), ενώνουμε τις φωνές μας, πάνω από 100 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπρόσωποι από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην χώρα αλλά και υπερασπιστές και υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βάλλονται για το έργο και τις δράσεις τους, λέγοντας όλοι μαζί ΟΧΙ στον ρατσισμό.

Ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε μια ειρηνική συγκέντρωση και θα παραδώσουμε την σκυτάλη/έπαθλο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας σε μια οργάνωση, που κατά την προηγούμενη συνέβαλε ενεργά στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημείο συγκέντρωσης: την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 15:30 στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (σταθμός Σύνταγμα), όπου θα γίνει και η απονομή του επάθλου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – Τζανέτος Αντύπας.

Βαδίζουμε μαζί έως το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λ.Αμαλίας 8) όπου θα παραδώσουμε Ανοιχτή Επιστολή με τα αιτήματά μας, προς την Ευρωβουλή και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.