Το έργο “We all need new engagement” (WANNE) εφαρμόστηκε με σκοπό την προώθηση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών τρίτων χωρών στην κοινωνία των πολιτών των χωρών υποδοχής, δίνοντας έμφαση στον εθελοντισμό και σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση, την ενδυνάμωση και τον πολιτισμό και συνηγορούν υπέρ νέων προσεγγίσεων στην Αυστρία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Μάλτα.
Οι 15 εταίροι του έργου εφάρμοσαν και κοινοποίησαν τις παρατηρήσεις που προέκυψαν από 124 καλές πρακτικές που εφάρμοσαν στο πλαίσιο του προγράμματος. To WANNE περιλάμβανε τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, τη διοργάνωση 14 εκδηλώσεων συνηγορίας και ευαισθητοποίησης του κοινού όπως επίσης και πλήθος δραστηριοτήτων όπως θεματικά εργαστήρια για την ενίσχυση των ικανοτήτων συνηγορίας. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, ενισχύθηκε ο ρόλος των οργανώσεων και πολλαπλασιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος. Οι ομάδες του WANNE υλοποίησαν 70 εργαστήρια ευαισθητοποίησης σε ζητήματα σχετικά με το φύλο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 945 πολίτες τρίτων χωρών συμμετείχαν στις δραστηριότητες ενώ υπολογίζεται πως 2800 επωφελήθηκαν πολλαπλασιαστικά από το πρόγραμμα.
Όλοι οι εταίροι του WANNE, μέσω της εμπειρίας τους και την ενεργή συμμετοχή των δικτύων τους, εργάστηκαν για την γεφύρωση του κενού μεταξύ των πολιτών τρίτων χωρών και του τοπικού πληθυσμού. Οι συνεργάτες του προγράμματος εργάστηκαν σημαντικά ως προς την συνηγορία υπέρ της ενεργοποίησης των πολιτών τρίτων χωρών, κυρίως αναφορικά με τα μέσα ενημέρωσης, καταλυτική ως προς την θετική αλλαγή της κοινής γνώμης σχετικά με τη μετανάστευση.
Το πρόγραμμα έδωσε έμφαση στην κοινοποίηση καλών πρακτικών και επιτυχημένων πρακτικών μεταξύ των οργανώσεων, γεγονός που αποτέλεσε βασικό άξονα συζήτησης κατά το τελικό συμπόσιο του προγράμματος στο οποίο παρουσιάστηκε η τελική έκθεση παρατηρήσεων. Η έκθεση κοινοποιήθηκε κέντρα λήψης αποφάσεων, φορείς και σε ενδιαφερόμενες οργανώσεις.